top of page
Federatie TMV

Persbericht Nationale Dag van Waarde

Nationale Dag van Waarde: 6 november 2021


De Federatie TMV, beroepsorganisatie van taxateurs, makelaars en veilinghouders in roerende zaken, organiseert een laagdrempelige kennismaking met de branche op de Nationale Dag van Waarde op zaterdag 6 november 2021. Via een open dag bij de deelnemende leden kan een breed publiek kennismaken met de leden en de werkzaamheden van de TMV.


De Federatie TMV viert dit jaar haar 70-jarig jubileum. Naast kunst en antiek verzorgen de leden ook de waardebepaling en veiling van roerende zaken als machinerieën en bedrijfsinventarissen, hedendaagse of klassieke vervoersmiddelen en zelfs levende have.


Voor veel mensen is het benaderen van een taxateur iets waar ze niet vaak mee te maken krijgen. Soms moet het, voor een verkoop, soms ben je nieuwsgierig naar de waarde van bijvoorbeeld een erfstuk. Dan is het belangrijk om een betrouwbare expert in te schakelen als het om waardebepaling (geld) gaat. Hoe weet je dan bij wie je terecht kunt?


Of men nu gespecialiseerd is in postzegels, kunst, landbouwmachines of bedrijfsinventarissen – alle bij de Federatie TMV aangesloten taxateurs, makelaars en veilinghouders hebben een vakbekwaamheidsexamen afgelegd en zijn gecertificeerd. Zij volgen eenduidige gedrags- en beroepsregels en hanteren uniforme waardebegrippen, zodat hun waardeoordeel altijd getoetst kan worden.


Op 6 november, de Nationale Dag van Waarde, kan de consument kennismaken met taxateurs, veilinghouders en makelaars in de regio. De deelnemende leden organiseren een open dag, soms met een lezing, een rondleiding of een gratis mini-taxatie – is het top of troep? Iedereen kan binnenlopen, vragen stellen en rondkijken. De variatie in het vakgebied zal velen verrassen, net als de uitgebreide kennis die de experts bezitten: er zijn ook taxateurs op het gebied van muziekinstrumenten, motorvoertuigen en zelfs levende have.


Voorzitter a.i. Hans Puper:

“Het 70-jarig bestaan van de Federatie TMV is een prachtige aanleiding om mensen laagdrempelig in aanraking te laten komen met de grote expertise die bij onze leden aanwezig is om taxaties te kunnen uitvoeren.”


Comentarios


bottom of page