top of page
Federatie TMV

Een interview met Peter van Os

“Vergis je zich niet, taxeren is absoluut geen natte vinger werk”, aldus Peter van Os, allround antiquair, kunsthandelaar en taxateur. Al sinds 1910 zit zijn familie in het vak, wat Peter derde generatie maakt. Ondertussen heeft hij zelf meer dan 50 jaar ervaring en wordt hij nog elke dag enthousiast van het vak.

De hele wereld over

Van de biënnale in Italië en van Azië terug naar de PAN en TEFAF in Nederland. Een mooie bijkomstigheid van het vak, dat reizen. Toen Peter in 1988 werd uitgenodigd voor een Museale en Culturele uitwisseling tussen België en Taiwan waren de eerste connecties met verzamelaars en kunsthandelaren in Azië gemaakt. Tot op de dag van vandaag komt hij graag in het ‘verre oosten’ en heeft hij een liefde voor Aziatische kunst zoals Chinees porselein.

Waarom niet allebei?

Ook moderne kunst enthousiasmeert Peter. Zijn eigen eclectische interieur ziet hij steeds meer voorkomen bij de nieuwe generatie. Waarom ook niet? Soms staat een modern schilderij prachtig boven een antiek houten dressoir.

“Ik houd van antiek, maar ik was ook al vrij vroeg met moderne kunst bezig. Ik heb er allebei gevoel voor en geen voorkeur voor het een óf het ander.”

Nationale Dag van Waarde

Op de Nationale Dag van Waarde op zaterdag 8 oktober is iedereen bij Peter van Os welkom in Oirschot tussen 11.00 en 17.00 voor een gratis taxatie van een object en zijn er lezingen over de ‘Waarde van kunst’. Er zijn meerdere lezingen gedurende dag, waarna je precies zult begrijpen wat er allemaal komt kijken bij een waardebepaling.

Comments


bottom of page