top of page
Federatie TMV
Next Item

Gemke Jager ZilverTaxaties

Gemke Jager studeerde aan de universiteit in Leiden kunstgeschiedenis met als specialisatie kunstnijverheid en werkte vervolgens ruim 30 jaar als directeur in het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven. Zo ontwikkelde zij een grote expertise op het gebied van (Nederlands) zilver en bouwde een aanzienlijk netwerk op in de museale en culturele sector. Na haar afscheid als museumdirecteur heeft zij haar passie voor zilver niet losgelaten en volgde zij de opleiding tot taxateur zilver bij de Federatie TMV. Inmiddels is zij gecertificeerd registertaxateur Zilver en heeft zij haar eigen bedrijf Gemke Jager ZilverTaxaties. Men kan bij haar terecht voor taxaties van zilveren gebruiksvoorwerpen zoals: theeserviezen, manden, kandelaars, bekers, bestek en kleinere voorwerpen zoals doosjes, boeksloten, tasbeugels.

Taxatie

Zilver

Activiteiten op de Nationale Dag van Waarde

Kazerneplein 4, 2871 CZ Schoonhoven, Nederland

In het Nederlands Zilvermuseum kunt u op zaterdag 8 oktober voor het speciale actietarief van 9,50 (i.p.v. 12,00 euro, Museumkaart en Rembrandtkaart geldig) tussen 11.00 en 16.00 uur het museum bezoeken en daar vervolgens gratis uw spullen laten taxeren door professionals.


De aanwezige taxateurs:


  • Gemke Jager: zilver

  • Anita Veenendaal: juwelen

  • Ciska Vermaas: juwelen, zilver

  • Arne Bonsaksen: kunst, antiek en schilderijen; denk aan grafiek, tekeningen, aquarellen, bronzen en houten beelden, glas, keramiek en porselein, antiquarische boeken, Oosterse kunst en kunstnijverheid, waaronder uiteraard Chinees en Japans porselein, ‘objets de vertu’, klokken.


Let op, om onnodig wachten te voorkomen komt u met maximaal twee personen en neemt u samen niet meer dan vijf artikelen mee.


Meer informatie leest u op de site van het Nederlands Zilvermuseum


Nationale Dag van Waarde

Dit event vond plaats op 8 oktober 2022. Een nieuwe datum voor de volgende editie volgt.
Een terugblik leest u in de Nieuwsbrief van Waarde.
bottom of page