top of page
Federatie TMV

Venduehuis Dickhaut

Venduehuis Dickhaut is sinds 1930 gevestigd in het hart van het gezellige Maastricht. We organiseren vier veilingen per jaar. Onze meest prominente veiling vindt uiteraard in maart plaats want dan strijkt The European Art Fair (TEFAF) in onze mooie stad neer. Naast onze werkzaamheden als veilinghuis verrichten we taxaties voor allerlei doeleinden.

We hebben een klein maar enthousiast team en verwelkomen u graag in ons veilinghuis!
Voor onze veilingen maken wij gebruik van een geavanceerd online biedplatform waarmee een breed en internationaal publiek bereikt wordt. Wij nodigen u uit om eens op onze website te kijken: www.veilingmaastricht.nl.

Tevens zijn wij TMV geregistreerd en maken wij gebruik van een Stichting Derdengelden voor al onze betalingen. Naast onze kunst en antiekveilingen gaan we onze activiteiten uitbreiden met het organiseren van faillissementsveilingen.

Lezing, Taxatie, Advies

Veilinghuis en taxaties

Maastricht

Activiteiten op de Nationale Dag van Waarde

Bredestraat 23-23A

PROGRAMMA OP VRIJDAG 5 NOVEMBER!


Introductie: Wat is een veiling? 

We organiseren kort een ludieke veiling om de kinderen vertrouwd te maken met het concept ‘veiling’. 


Kinderen voor kinderen. Kinderportretten uit de Gouden Eeuw 

Hoe komt het dat kinderen nauwelijks lachen op 17deeeuwse schilderijen? Waarom draagt die jongen een rokje? Hadden kinderen van de Gouden Eeuw geiten als huisdier? En mochten kinderen in die tijd van hun ouders alcohol drinken? We bekijken een aantal kinderportretten uit de Gouden Eeuw en gaan samen met de kinderen op zoek naar bovenstaande antwoorden. 


Aansluitend volgt de workshop ‘Barokke photoshoot’ 

Na het bekijken van deze werken gaan de kinderen zelf aan de slag met enkele 17de eeuwse portretten en mogen ze een molensteenkraag of kanten mouwen maken want … ze gaan poseren voor hun eigenste barokke portret! Voor de authentieke attributen zorgen wij. 


Inbegrepen zijn een drankje en speculaas naar authentiek 17de eeuws recept. 


Inschrijven via info@veilingmaastricht.nl 


Locatie = 5 november!

Bergmans Societeit

Bredestraat 19

6211 HA Maastricht 

Groep A = 15:30 – 17:00 uur

Groep B = 17:00 – 18:30 uur


Op Zaterdag 6 november kunt u op onze site twee filmpjes zien: de lezing ‘kinderen voor kinderen’ en de workshop ‘Barokke Fotoshoot’.

Nationale Dag van Waarde

Het 2021 event heeft inmiddels plaatsgevonden.
U vindt hier de deelnemers die op 8 oktober 2022 hun deuren openen.
bottom of page